Min Hytte

I 2002 var jeg på kursus hos Kurt Vedsmand på Læsø i lafteteknik. Her blev jeg inspireret til at bygge min egen hytte. Det kan da ikke være så svært, tænkte jeg.  Men jeg blev dog klogere. Det har taget sin tid og den er heller ikke færdig endnu, men godt på vej.

Jeg startede med at finde hjørnesten og lægge dem i vatter. Dernæst tog jeg i skoven og fældede stammer af østrigsk fyr. Da jeg havde fældet 18stks. blev jeg klar over at det var for hårdt for mig, og jeg bestilte resten hos skovvæsenet. Så skulle der afbarkes, og endelig kunne jeg få lagt de første 4 stammer.

Jeg brugte min screiber, motorsav, stemmejern og traktor med frontlæsser. Så gik det derudaf og nogle stammer blev gode og andre knap så gode. Der blev skåret ud til dør og vinduer.

Så en dag var jeg nået til gavlene og byggeriet var efterhånden blevet højt, jeg brugte europaller til stillads. Det var tungt hele tiden at flytte på dem. Nu blev jeg pludselig handlingslammet, kunne ikke komme videre, lå vågen om natten og var bange for at stammerne skulle skride og nogen kunne komme til skade. Jeg havde svært ved at håndtere tingene, og måtte bede om hjælp. Min mand hjalp mig videre og endelig kunne jeg lægge åsen på plads. Nu lignede det en rigtig hytte.

I denne sommer har jeg fået lagt tag på og skal til foråret lægge græstørv op. Dernæst skal jeg have fundet ud af at lægge et gulv ind. Det bliver et hængende gulv tror jeg. Det er vist det letteste. Dernæst skal jeg have fundet ud af at lave vinduer og dør, og så skulle den hytte være på plads. 4 år kom der til at gå, men så kender jeg også hver en stump af de stammer, og jeg har bygget min egen hytte. 

Hilsen Anne Marie

hape@post10.tele.dk

Retur til Logbuilders